Η σωστή ενημέρωση ειναι το όπλο του Πολίτη

Αρθρο του Δημ.Κουτσομητόπουλου

Τολμώ να πως το σημαντικότερο δεν είναι η  πρόοδος που παρουσιάζει το τόσο σοβαρό - καυτό θέμα της ανέγερσης του σχολικού κτιρίου, αλλά η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Αυτό και μόνο δείχνει πως υπάρχει μια τεράστια αλλαγή στους τρόπους που πρέπει να διαχειριζόμαστε τα ΚΟΙΝΑ. Μέχρι τώρα, παρ όλο που έχουν περάσει πάνω απο 15 χρόνια διαπραγμάτευσης, μέχρι τώρα  βρισκόμασταν όλοι στο βαθύ σκοτάδι. Δεν ξέραμε ποιος και τι διαπραγματεύονταν, κι όποτε θέταμε ρωτήματα, εισπράτταμε τη σιωπή και το ειρωνικό χαμόγελο των ειδημόνων, οι οποίοι μετά βδελυγμίας αντιμετώπιζαν τον κατώτερο λαουτζίκο που τολμούσε να ρωτήσει τι γίνεται με το σχολείο των παιδιών του, με το όνειρό του για ελληνικό σχολείο; Κι από ότι φαίνεται, είχαν λόγους να σιωπούν και να κωλυσιεργούν. Και πρέπει να ακουστούν αυτοί οι λόγοι. Διαφάνεια φίλοι.

 

Τώρα όμως, μ αυτή την κίνηση του Γ. Βλαχόπουλου , που μάλιστα γι αυτόν ακριβώς τον λόγο έφτιαξε και την παραπάνω ιστοσελίδα - ενημέρωσης, εμφανίζεται μια τεράστια και πολύ σημαντική αλλαγή αντιλήψεων για το τι εστί δημόσιος λειτουργός, και το καθήκον που έχει για  ενημέρωση - διάλογο.

 

Αποδεικνύεται ο βαθύτατος  σεβασμός απέναντι σ αυτούς που κατα τον νόμο ο κ. Βλαχόπουλος και όλοι οι άλλοι δημόσιοι λειτουργοί, κατά το σύνταγμα εκπροσωπούν και εξυπηρετούν.  Αποδεικνύεται στην πράξη ο σεβασμός προς τον τελικό εντολοδόχο, τον πολίτη. Αποδεικνύεται πως κάποιοι την Δημοκρατία δεν την "πιπιλίζουν" στα χείλη σαν καραμέλα, αλλά και την εφαρμόζουν.

 

Είναι εμφανές πως ΚΑΠΟΙΟΙ αποδεικνύουν με έμπρακτο τρόπο τον σεβασμό τους απέναντι στον Ελληνα Γονέα, την Ελληνική  παροικία  τους Ελληνες Πολίτες.

 

Η ενημέρωση είναι το όπλο στα χέρια του πολίτη.

 

Επειδή, στο συγκεκριμένο θέμα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, αλλά και όχι μόνον, με δένει μια στενή, πολύ στενή και πολύχρονη συνεργασία με τον Γιώργο Βλαχόπουλο, που δεν θέλω και δεν μπορώ να την αποκρύψω, θεωρώ υποχρέωσή μου να αναφέρω πως μ αυτή του την ενέργεια  - επαναλαμβάνω δε αναφέρομαι στις όποιες επιτυχίες του αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, αλλά την δημοσιοποίηση, ενημέρωση αναφορικά με την συγκεκριμένη διαδικασία -  επανασυνδέει την παροικία μας με τι καλλίτερές  δημοκρατικές της στιγμές.

 

Μας επανασυνδέει με την εποχή που η παροικία μας μέσα απο μια απαράμιλλη ενότητα και ανοικτή δημοκρατική συνεργασία, και με σύνθημα την απόλυτη διαφάνεια και την ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ κατόρθωσε μέσα σ ελάχιστο χρόνο να

           

            -   να διοργανώσει την μεγαλειώδη - τεράστια εκδήλωση - πορεία με αφορμή το       

                ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, μοναδική στο εξωτερικό

            -   να δημιουργήσει το πρώτο Ελληνικο Πολιτιστικό Κέντρο στην Γερμανία

                (ΕΚΜ  Bayernstr. )

            -   να ιδρύσει, το πρώτο και μεχρι σήμερα παγκοσμίως μοναδικό ίδρυμα που   

                δημιουργείται από Συλλόγους κι όχι Βιομηχανίες, Τράπεζες, Κόμματα κλπ,

                το Ιδρυμα προώθησης τη Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού (ΠΑΛΛΑΔΙΟ)

            -    να αποκρούσει με επιτυχία την πρώτη προσπάθεια κλεισίματος των ελληνικών

                σχολείων (1994 απόφαση Ανθόπουλου για μη εγγραφή στην πρώτη Δημοτικού).

 

 

Ξέρω ο αγώνας που άρχισε τώρα θα είναι δύσκολος, μακρύς, αλλά αυτή την φορά η παροικία δεν μπορεί να πει πως δεν ήξερε, πως δεν ήταν κοινωνός. Ο δρόμος άνοιξε. Η πληροφόρηση είναι εδώ. Όχι μόνο με το να ανακοινώνει αλλά και να δέχεται ερωτήματα και να απαντά.

 

Η  δημοκρατία δεν είναι διακήρυξη άλλα έργο. ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ. 

Η ιστοσελίδα που άνοιξε ο νομικός σύμβουλος και διαπραγματευτής, αναφορικά με το κτίριο και το σχολείο δεν είναι για ιδιωτική χρήση. Είναι Κοινή.

 

Γιώργο μπραβο σ εσένα αλλά και σ όλους όσους σε βοηθάνε.... Τράβα τον δρόμο σου και άσε τον κόσμο να λέει...

 

Αν κι αυτή την φορά σιωπήσουμε τότε θα είμαστε ασυγχώρητοι ....

 

                                                                                                                      Μόναχο 20.04.2013

Kommentare: 3
 • #3

  Sakis (Montag, 12 Dezember 2016 10:09)

  Die Informationen auf dieser Seite sind ziemlich veraltet. Überall im Internet liest man immer wieder was neues.

  wie ist der Stand der Dinge, was der Schule angeht?

 • #2

  schwarze magie (Samstag, 15 Oktober 2016 13:41)

  gute magie.

 • #1

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΟΜΙΚΟΥΔΗΣ (Samstag, 21 März 2015 01:08)

  Αγαπητές κυρίες/Αγαπητοί κύριοι
  Είμαι εκπαιδευτικός, με εκπαιδευτική θητεία 22 ετών, 5 από τα οποία στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό στη Μ.Βρετανία. Έχω συγγράψει έναν αριθμό βιβλίων, κυρίως λεξικά, τα οποία νομίζω ότι μπορούν να φανούν χρήσιμα στους σπουδαστές της ελληνικής γλώσσας και φυσικά στους ομογενείς μαθητές του εξωτερικού. Μια εικόνα από τα συγκεκριμένα βιβλία μπορείτε να έχετε από την σελίδα μου στο Facebook: https://www.facebook.com/ioannis.nomikoudis Ελπίζω να τα βρείτε ενδιαφέροντα. Ευχαριστώ για το χρόνο σας Γιάννης Νομικούδης

Ευχαριστήριο eMail ΟΣΚ
Η ΟΣΚ ΑΕ ευχαριστει για συνεργασία
EfxaristiriosEpistoliOSK.pdf
Adobe Acrobat Dokument 336.0 KB
Συγχ. Επιστολή π.Αποστόλου
Ο Αρχ.Επίτροπος Βαυαρίας συγχαίρει για τους χειρισμούς που οδήγησαν στην έγκριση του Προϋπολογιμού 2013 για το ελλ.Σχολείο Μονάχου
EPISTOLH ARXIERATIKOU EPITROPOU.pdf
Adobe Acrobat Dokument 175.2 KB

Α.Τρίτσης, τ.Υπ.Παιδείας υμνεί την ελληνική γλώσσα

Αντιγράψετε και Ακολουθείστε τον σύνδεσμο:

 

http://palio.antibaro.gr/dialogos/tritshs_paideia.htm

 

Η Σοφία μιλά για την δεύτερη πατρίδα της

Η Σοφία Ξ. , ένα γλυκύτατο ελληνογερμανάκι 3ης γενιάς παρουσιάζει σε σχολική εκδήλωση του γερμανικού σχολείου όπου φοιτά, την αγάπη της για την πατρίδα του έλληνα πατέρα της Γιώργου Ξεπ., όπως την διαμόρφωσε η αγωγή των παπούδων της Κυριάκου και Ελένης και την επέτρεψε η διαλλακτικότητα και αποδοχή της φιλέλληνος γερμανίδας μητέρας της Daniela.

Το Ελληνικό Σχολείο Μονάχου (Griechische Schule München / Berg am Laim) θα μπορούσε να γίνει ο παραδεισος, όπου θα μεγαλώνουν τα άνθη μιας πραγματικά αναγκαίας ελληνογερμανικής φιλίας.

Ο Μ.Αλέξανδρος, μαθητής του Αριστοτέλη

O M.Αλέξανδρος του Φ.Κόντογλου
O M.Αλέξανδρος του Φ.Κόντογλου

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΤΕΤΡΑΔΡΑΧΜΟ Συμβολή στην συζήτηση περι Δραχμής

Αρχ. Ελληνικό Τετράδραχμο 4ος αιών π.Χ.
Αρχ. Ελληνικό Τετράδραχμο 4ος αιών π.Χ.
Euro oder Drachme.pdf
Adobe Acrobat Dokument 69.9 KB

Αθηναϊκός Περίπατος

ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ - ΣΧΟΛΙΩΝ

Αγαπητοί Φίλοι,

επiτρέπεται ελεύθερα ο σχολιασμός και οι ερωτήσεις εφόσον είναι επώνυμες και δεν περιέχουν προσβλητικό ή ποινικά επιλήψιμο περιεχόμενο, στις σελίδες των δημοσιευμάτων (Presse) και των Σχολίων (Kommentare). Σας ευχαριστώ.

ΟΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

Στην ιστοσελίδα αυτή θα αναρτώνται όλα τα έγγραφα που έχουν σχέση με την ανέγερση του σχολείου στο Μόναχο, προκειμένου η παροικία του Μονάχου να λαμβάνει γνώση και να αξιολογεί τις ενέργειες της ελληνικής Πολιτείας και των φορέων που επεξεργάζονται τα θέματα αυτά. Ελπίζω στην κατανόησή σας ότι μόνο εκείνα τα έγγραφα επιτρέπεται να κοινοποιούνται , τα οποία έχουν αδιαβάθμητο χαρακτήρα ή όσα ο συντάκτης τους έχει επιτρέψει την δημοσίευση.

Πανοραμική Αποψη Ακρόπολης

Διαδραστική σελίδα που προσφέρει μια πανοραμική,

τρισδιάστατη εικόνα της Ακρόπολης των Αθηνών .

 

http://acropolis-virtualtour.gr/acropolisTour.html


Κέντρο Βυζαντινών Σπουδών

Διαδραστική Σελίδα για να

γνωρίσουμε την βυζαντινή μας

Ιστορία και την ομορφιά των

βυζαντινών πηγών της Ρωμηοσύνης.

 

http://83.212.104.204/EKBMM/Page?name=index&lang=gr