Υπουργικές αποφάσεις, αιτήματα και ενέργειες για την χρηματοδότηση του Ελληνικού Σχολείου Μονάχου

Απο την δεκαετία του ' 90 έχει διατυπώσει ο Ελληνισμός του Μονάχου το όραμά του για ένα Ελληνικό Σχολειο στο Μόναχο. Γέννημα αυτής της επιθυμίας ήταν η ΄Ιδρυση του ΠΑΛΛΑΔΙΟΥ Ιδρύματος, του πρώτου ελληνικου Ιδρύματος στο Εξωτερικό που ιδρύθηκε απο εθνικοτοπικούς Συλλόγους και την Κοινότητα.

 

Το οικόπεδο που πρόσφερε ο Δ.Μονάχου αγοράστηκε το 2001  απο την ελληνική Πολιτεία- μετά από απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Οικονομικών το 1992 (επί ΝΔ) την οποία υιοθέτησε το 1994 προωθώντας την ο μετέπειτα Υπουργός Παιδείας Φατούρος (ΠΑΣΟΚ) -  .

 

Από τότε πολύς καιρός πέρασε, και πολύ νερό κύλησε στα ποτάμια της "γραφειοκρατικής λησμονιάς" .

 

Και εκεί που όλα ήταν χαμένα, κι ενώ ο Δήμος Μονάχου ζητούσε αναστροφή της πώλησης και η συγχρηματοδότηση απο την Ανω Βαυαρία κινδύνευε, έγινε ένα μικρό ελληνικό θαύμα.

 

  • Ο έλληνας Πρωθυπουργός Α.ΣΑΜΑΡΑΣ, σωστά ενημερωμένος απο τοπικά πολιτικά στελέχη που έχουν χρηματίσει στα όργανα Γονέων ( κ.Ξεπαπαδακος, κ.Λίκκας) δίνει την εντολή στον κ. Υπουργό Παιδείας  (καθηγ. κ.Κ. Αρβανιτόπουλο) να προωθήσει άμεσα το ζήτημα.
  • Ο κ.Υπουργός Παιδείας φροντίζει ώστε σε μια κρίσιμη συνάντηση με τον Δήμο Μονάχο ο εκπρόσωπός του να κοινοποιήσει την αναντίρρητη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την ανέγερση του Σχολείου με εισήγηση του για εγγραφή στον Προϋπολογισμό ποσού 24 εκ. ευρω.
  • Την ελληνική Πολιτεία εκπροσωπούν η ΟΣΚ ΑΕ  ( νομ. Σύμβουλοι κ.Μ.Ντότσικα, κ.Κ.Κρεμαλής), το Υπ.Παιδείας ( ΣΕ κ.Μακρής, νομ.Σύμβουλος Γ.Βλαχόπουλος) και οι τεχνικοί Σύμβουλοι ΟΣΚ ΑΕ κ.Κυριαζόπουλος, Πολ.Μηχ. και Ασπασία Τριανταφυλιδου, Αρχιτέκτων Καρλσρούης
  • Με εντολή Υπ.Παιδείας η Ειδ.Γραμματέας καθηγ.Δρ.Α.Λινου στέλνει στις γερμανικές αρχές την αίτηση λειτουργίας του νέου Σχολείου, μια πρώτη προϋπόθεση για την ανέγερση.
  • Και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ.Κ.Χατζηδάκης, αποδεχόμενος την πρόταση του Υπ.Παιδείας και σε εκτέλεση πρωθυπουργικής εντολής  προβαίνει και στην τυπική εγγραφή του κονδυλίου στον Προϋπολογισμό 2013.

 

Μια νέα αρχή, απο μια ευαισθητοποιημένη περι τα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ελληνική πολιτική ηγεσία έγινε. Οι σχετικές αποφάσεις κοινοποιούνται κατωτέρω.

Δηλωση Εναρξης Εργασιων
17 07 2013 Oberbürgermeister München D.d
Microsoft Word Dokument 78.8 KB
Πληρεξουσιο απο ΕΤΑΔ ΑΔ / Υπ.Οικονομικών
Πληρεξούσιο απο ΕΤΑΔ ΑΕ, που εκπροσωπεί τον κύριο του ακινήτου Υπ.Οικονομικών με εντολή για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της σύμβασης
απο ΓΒ.
vollmach.pdf
Adobe Acrobat Dokument 90.3 KB
14.03.2013 - ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ
Ο Δημος Μονάχου ενημερώνεται επακριβώς για το χρονοδιάγραμμα ανέγερσης του νεου Σχολείου
ZEITPLAN.pdf
Adobe Acrobat Dokument 233.5 KB
Ο ΟΣΚ ΑΕ πληροφορεί τον Δήμο Μονάχου για το χρονοδιάγραμμα της ανέγερσης
Με την αισιοδοξία που προκάλεσε η απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης να μην απωλέσει τα κεκτημένα και να προχωρήσει στην κατασκευή του νεου Σχολείου Μονάχου, ο ΟΣΚ ΑΕ και οι συνεργάτες του παραμένουν σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμο Μονάχου και αποσαφηνίζουν κάθε παρεξήγηση του παρελθόντος. Το νεο Σχολείο το 2015 θα είναι έτοιμο να δεχτεί τους έλληνες μαθητές, χωρίς διάκριση οικονομικών ή κοινωνικών τάξεων.
11 03 2013 Πληροφόρηση ΟΣΚ για Σχολείο σ
Adobe Acrobat Dokument 297.9 KB
Επιστολή ΟΣΚ προς Δημο Μονάχου 26.02.13
ο Δήμος Μονάχου ενημερώνεται, ότι η αίτηση άδειας έχει προωθηθεί, ότι η χρηματοδότηση είναι πλέον εξασφαλισμένη και ότι εντός τριμήνου θα συναφθεί η εργολαβική σύμβαση με την ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΕ
26 02 2013 Landeshauptstadt München D.pd
Adobe Acrobat Dokument 126.0 KB
ΟΣΚ προς Κυβ.Ανω Βαυαρίας 21.02.13
Προώθηση αιτήματος λειτουργίας και συγχρηματοδότησης
OSK-AITHSH GIA ADEIA KAI XRHMATODOTHSH S
Adobe Acrobat Dokument 499.6 KB
Εγκριση Χρηματοδότησης 21.02.13
Οι Υπ.Παιδείας με πρόταση του της 19.2.13 και Ανάπτυξης με Απόφαση της 21.2.13 εγγράφουν στον προυπολογισμό 2013 έγκριση κονδυλίου 24 εκ. ευρω για Σχολείο Μονάχου
EGKRISEIS YP.PAIDEIAS KAI ANAPTYXHS GIA
Adobe Acrobat Dokument 172.8 KB
Αίτηση Υπ.Παιδείας για Αδεια Λειτουργίας Σχολείου 19.02.13
η Ειδ.Γραμμ.Υπ.Παιδείας υπογράφει αίτηση άδειας λειτουργίας Σχολείου Μονάχου
361_ANTRAG_AITHSH.pdf
Adobe Acrobat Dokument 786.4 KB
Απάντηση σε Δημο Μοναχου 15.2.13
Επιστολή στο Δημο Μονάχου με γνωστοποίηση της απόφασης του Υπ.Παιδείας για την ανέγερση του Σχολείου
APANTHSH RA VLACHOPOULOS-DIMOS MONAXOU.p
Adobe Acrobat Dokument 341.2 KB
Απόφαση Υπουργου Παιδείας 23.1.13
Με την ιστορική αυτή απόφασή του ο Υπουργός Παιδείας κινεί την διαδικασία στις οικονομικές υπηρεσίες για εγγραφή του κονδυλίου των 24 εκ. ευρω στον Κρατικό Προϋπολογισμό
ApofasiYpourgouPaideias23.1.13.pdf
Adobe Acrobat Dokument 19.8 KB
Ενημέρωση Πρωθυπουργού 09.12.12
Στελέχη ΝΔ κ.Ξεπαπαδακος και κ.Λίκκας ενημερώνουν Πρωθυπουργο για το Σχολικό Κτήριο
ENIMEROSI PROTHYPOURGOU GIA SXOLIKO APO
Adobe Acrobat Dokument 350.9 KB
Επιστολή Φατούρου 1994
Ο Υπουργός Παιδείας Φατούρος (ΠΑΣΟΚ) αναγνωρίζει την προσπάθεια του προκατόχου του Υπουργού της ΝΔ και κοινοποιεί απόφαση του για απόκτηση οικοπέδου προς ανέγερση Σχολείου
ApofasiFatourou1994.pdf
Adobe Acrobat Dokument 199.8 KB

Α.Τρίτσης, τ.Υπ.Παιδείας υμνεί την ελληνική γλώσσα

Αντιγράψετε και Ακολουθείστε τον σύνδεσμο:

 

http://palio.antibaro.gr/dialogos/tritshs_paideia.htm

 

Η Σοφία μιλά για την δεύτερη πατρίδα της

Η Σοφία Ξ. , ένα γλυκύτατο ελληνογερμανάκι 3ης γενιάς παρουσιάζει σε σχολική εκδήλωση του γερμανικού σχολείου όπου φοιτά, την αγάπη της για την πατρίδα του έλληνα πατέρα της Γιώργου Ξεπ., όπως την διαμόρφωσε η αγωγή των παπούδων της Κυριάκου και Ελένης και την επέτρεψε η διαλλακτικότητα και αποδοχή της φιλέλληνος γερμανίδας μητέρας της Daniela.

Το Ελληνικό Σχολείο Μονάχου (Griechische Schule München / Berg am Laim) θα μπορούσε να γίνει ο παραδεισος, όπου θα μεγαλώνουν τα άνθη μιας πραγματικά αναγκαίας ελληνογερμανικής φιλίας.

Ο Μ.Αλέξανδρος, μαθητής του Αριστοτέλη

O M.Αλέξανδρος του Φ.Κόντογλου
O M.Αλέξανδρος του Φ.Κόντογλου

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΤΕΤΡΑΔΡΑΧΜΟ Συμβολή στην συζήτηση περι Δραχμής

Αρχ. Ελληνικό Τετράδραχμο 4ος αιών π.Χ.
Αρχ. Ελληνικό Τετράδραχμο 4ος αιών π.Χ.
Euro oder Drachme.pdf
Adobe Acrobat Dokument 69.9 KB

Αθηναϊκός Περίπατος

ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ - ΣΧΟΛΙΩΝ

Αγαπητοί Φίλοι,

επiτρέπεται ελεύθερα ο σχολιασμός και οι ερωτήσεις εφόσον είναι επώνυμες και δεν περιέχουν προσβλητικό ή ποινικά επιλήψιμο περιεχόμενο, στις σελίδες των δημοσιευμάτων (Presse) και των Σχολίων (Kommentare). Σας ευχαριστώ.

ΟΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

Στην ιστοσελίδα αυτή θα αναρτώνται όλα τα έγγραφα που έχουν σχέση με την ανέγερση του σχολείου στο Μόναχο, προκειμένου η παροικία του Μονάχου να λαμβάνει γνώση και να αξιολογεί τις ενέργειες της ελληνικής Πολιτείας και των φορέων που επεξεργάζονται τα θέματα αυτά. Ελπίζω στην κατανόησή σας ότι μόνο εκείνα τα έγγραφα επιτρέπεται να κοινοποιούνται , τα οποία έχουν αδιαβάθμητο χαρακτήρα ή όσα ο συντάκτης τους έχει επιτρέψει την δημοσίευση.

Πανοραμική Αποψη Ακρόπολης

Διαδραστική σελίδα που προσφέρει μια πανοραμική,

τρισδιάστατη εικόνα της Ακρόπολης των Αθηνών .

 

http://acropolis-virtualtour.gr/acropolisTour.html


Κέντρο Βυζαντινών Σπουδών

Διαδραστική Σελίδα για να

γνωρίσουμε την βυζαντινή μας

Ιστορία και την ομορφιά των

βυζαντινών πηγών της Ρωμηοσύνης.

 

http://83.212.104.204/EKBMM/Page?name=index&lang=gr